Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fahéjas mézes keksz

2009.11.29


Fahéjas kekszekA fahéj és a méz nagyon passzolnak egymáshoz,  így sok édesség alapkövei. A fahéjas mézes keksz egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető aprósütemény, amely remek teázáshoz, kávézáshoz – de ünnepi alkalmakra is könnyen módosítható vagy dekorálható..

Az alábbi egyszerű keksz recept nem tartalmaz se fehér lisztet, se cukrot – így aránylag egészséges sütemény is (nem totálisan egészséges, mert elég sok vajat tartalmaz) .

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1tk őrölt kardamom
  • 1tk őrölt fahéj
  • 1tk őrölt szegfűszeg
  • 12.5 dkg hideg vaj
  • 10 dkg darált mandula (vagy dió)
  • 7.5 dkg méz
  • 1 csipet só

Elkészítés 

  1. Keverjük el a lisztet, fűszereket és a sót. Adjuk hozzá a tojást, mézet, mandulát és reszeljük bele a vajat.
  2. Gyúrjuk egy sima tésztává, majd nyújtsuk ki kb 1-2 cm vastagra.
  3. Szaggassunk ki különböző formákat – készítsünk szíveket, csillagokat, holdat stb – ha nincs szaggatónk vagy sablonunk, használjunk egy poharat!
  4. 180 fokra előre melegített sütőben süssük 10 percig, majd egy fém rácson hagyjuk a kekszeket kihűlni.

A fahéjas mézes keksz egy remek egészséges alap-keksz is, amit alkalomnak megfelelően tudunk szaggatni vagy tovább dekorálni.(tutitippek.hu)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.