Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fahéjas-szives süti

2009.11.28

Kép




Hozzávalók:


15 dkg bio vaj
10 dkg barna cukor
1 tk őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi só
3 ek bio tejföl
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt


Elkészítés:


A vajat keverjük habosra a cukorral, majd a liszt kivételével keverjük bele a többi hozzávalót és jól dolgozzuk össze.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd a tésztát hagyjuk 20 percig pihenni.
A tésztát kb 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk és a szíveket kiszaggatjuk. Igény szerint díszíthetjük is pl. dióval, mandulával, dekorációs cukorral.
A süteményt sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előremelegített sütőben 8-10 percig sütjük. A kihűlt kekszeket porcukor és őrölt fahéj keverékével megszórjuk.

Tipp: természetesen szíven kívül más formákat is használhatunk. A díszítésül szolgáló magot érdemes ujjbeggyel óvatosan a tésztába nyomkodni sütés előtt, hogy ne peregjen később le. Minél apróbb a szaggató, annál kiadósabb a kész sütemény mennyisége. Az apró fahéjas szívek, csillagok dekorációs kellékek is lehetnek pl. egy adventi koszorún. karacsonyi motívumok nélkül a sütemény természetesen az év bármelyik napján elkészíthető, gyors és egyszerű sütemény.(tutitipp)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gigi1999@citromail.hu

(bernui, 2011.01.20 16:33)

jo oldal