Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gesztenyével töltött pulyka

2009.11.24


Hozzávalók:Kép


1 közepes nagyságú hízott fiatal pulyka,
60-80 dkg darált sertéshús,
80 dkg gesztenye,
2 tojás,
12 dkg zsír,
só,
bors,
2 dl tejszín.

Elkészítése:


A gesztenyét megtisztítjuk, és egy kevés levesben vajjal megpároljuk, majd lehűtjük. A darált húst sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és 1-2 tojással összegyúrjuk, majd hozzákavarjuk a gesztenyét. Közben a megtisztított pulyka mellcsontját hegyes késsel óvatosan kifejtjük. A pulyka belsejét besózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük. A nyílást vékony zsineggel bevarrjuk, megformázzuk, a pulykát besózzuk és tepsibe tesszük. Ezután olvasztott zsírral leöntve, nem túl forró sütőben többszöri locsolással, szép pirosra, puhára sütjük. Sütési ideje kb. 2-2,5 óra.