Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Halászlé

2009.11.24

                                                    Hozzávalók:Kép


35 dkg ponty,
35 dkg harcsa,
30 dkg kecsege színhús,
30 dkg süllő,
20 dkg vöröshagyma,
10 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom, vagy ennek megfelelő mennyiségű lecsó, pirospaprika, só.

Elkészítése:


Lényeges, hogy a halászlét többféle halból főzzük, mert a különböző halak íze adja meg a leves igazi zamatát. A halakat megtisztítjuk, darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, gerincét és az uszonyokat külön lábasban főzzük karikára vágott vöröshagymával. Ha a víz forrni kezd, meghintjük édes és erős paprikával, sóval, és kb. egy órán át főzzük. Utána ezt a levest átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a zöldpaprikát, paradicsomot és 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad kavarni, csak rázogatni. Akkor jó a halászlé, ha az edényből fölszálló gőztől kezünk összetapad.