Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mézeskalács

2009.11.24

Hozzávalók:Kép

 - 30 dkg liszt,
-10 dkg porcukor,
-10 dkg méz,
-1 tojás,
-1 evőkanál margarin,
-1 kávéskanál őrölt fahéj,
-1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
-1 kávéskanál szódabikarbóna.

Máz:
-10 dkg átszitált porcukor,
-1 tojásfehérje.

A liszt felét egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a fűszereket, a margarint, a mézet és a tojást. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és a liszt másik felét kis adagokban keverjük a tésztához. Akkor jó a tészta, ha egészben kiemelhető a tálból. A masszát hűtőszekrényben 2-3 óráig pihentetjük. Azután a tésztát lisztezett asztalon kb. fél centi vastagra nyújtjuk. a figurákat kivágjuk. Előmelegített sütőben 180 C-on 15-20 percig sütjük. Nyomban eltávolítjuk a tepsiről, megvárjuk míg kihúl, és díszítjük.

Máz:
A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. Nyomoyzsákba töltjük és díszítjük vele a sütiket. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar szárad.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.