Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tiszai pityókás ponty

2009.11.30


-1 kg ponty
-30 dkg leveszöldség,
-1 babérlevél,
-1 mokkáskanálnyi kakukkfű,
-1 mokkáskanálnyi fehér bors,
-3 dl fehérbor,
-2 dl húsleves,
-1 kiskanál mustár,
-pár szem kapribogyó
-10 dkg gomba,
-3 dkg vaj,
-1 evőkanál liszt.

Megtisztítunk, felszeletelünk (ha mélyhűtöttből készítjük, hagyjuk felengedni), kb. egy kilónyi pontyot, és besózva egy óráig állni hagyjuk. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, beleterítünk 30 deka megtisztított, karikára vágott leveszöldséget, meghintjük őrölt fűszerkeverékkel (babérlevél, mokkáskanálnyi kakukkfű, fehér bors), és leöntjük 3 deci fehérbor, 2 deci húsleves (leves-kockából!) és egy kiskanál mustár keverékével. Ráfektetjük a halszeleteket, mindegyikre egy-egy kapribogyót teszünk, és meghintjük 10 deka finomra vágott gombával. A tálat lefedjük. és a sütőben lassú tűznél kb. egy óráig sütjük. Végül a halszeleteket óvatosan forró tálra tesszük, visszamaradt levét 3 deka vajból meg egy evőkanál lisztből készült világos rántással besűrítjük, és a halra öntjük.

Forrás:A Drótpostagalamb recepttára
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.