Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött mézeskalács

2009.11.28

Hozzávalók:

-50 dkg simaliszt,
-24 dkg porcukor,
-10 dkg sütővaj (margarin),
-4 tojás,
-2 kk. őrölt fahéj,
-1 kk. szódabikarbóna,
-4 ek. méz,
-40 dkg szilvalekvár,
-dió,
-tojás.

Elkészítés:


A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük: a lisztet, porcukrot, vajat, tojást, fahéjat, szódabikarbónát és a forró mézet, majd jól összedolgozzuk. Ezután négy részre osztjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük. A részeket ezután szétsodorjuk, lekvárral megkenjük, és megszórjuk apróra tört dióval. A mézeskalácsokat feltekerjük, és tepsire rakjuk. Mindegyik kalácsot megkenjük felvert tojással, és 200 C°-on megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.